Flygtninge

For tiden kommer der mange flygtninge til Danmark, og flere foreninger og personer har lyst til at hjælpe, så meget som det er muligt. Vi har derfor samlet forskellige kilder, som kan gør det nemmere at forstå, hvordan man kan hjælpe. 

Indsamling til YMCA Lviv i Ukraine

Indsamlingen går ubeskåret til YMCA Lviv, som KFUM og KFUK i Distrikt Aarhus har samarbejdet tæt med i flere år. Pengene gør en stor forskel i YMCA Lviv, der hurtigt omstillede sig selv til nødhjælpsarbejde.

Byd børn og unge unge velkommen i foreningen

DUF og Dansk Flygtningehjælp Ungdom udarbejder 7 gode råd til, hvordan man kan invitere børn og unge, som er flygtet, men i foreningsfællesskaberne. 

Hvordan skal snakkes med danske børn og unge om krig?

Børn og unge kan ikke undgå at se billede, film og historier fra krigsramte lande. Vi har samlet materialer, som kan støtte snakken med børn. 

Hvad gør kirkerne?

Kirker over hele landet er meget opmærksomme på, hvordan vi støtter ukrainske flygtninge. Se, hvad der sker på "Kirkernes engagement blandt ukrainere i Danmark".

Webinar

Dansk Flygtningehjælp tilbyder webinarer om, "Hvordan møder vi som fagfolk bedst de ukrainske flygtninge?"


Velkomstplakat

Ønsker I at invitere ukrainere indenfor, så er her en velkomstplakat på engelsk, ukrainsk og dansk.

Frivilligt arbejde blandt flygtningebørn

Læs materiale fra Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler, der er udgivet til kirker og skoler, klubber og andre steder i kirkeligt regi, der gerne vil favne flygtningebørn.