Ansættelser og volontører

Ansættelse

Foreninger, der har ansat eller ønsker at ansætte lønnede medarbejdere, påtager sig dermed en række forpligtelser. Der er til hjælp for foreningerne udarbejdet en arbejdsgivervejledning.

Det er i øvrigt hensigtsmæssigt på et så tidligt tidspunkt som muligt i forløbet at rådføre sig med landsbevægelsens konsulent for lokalansættelser eller administrationschefen.

Volontører

Som lokalforening i KFUM og KFUK har I mulighed for at få en europæisk volontør til jeres forening gennem EU's udvekslingsprogram European Solidarity Corps (Det Europæiske Solidaritetskorps, ESC).

Volontøren kan være i foreningen i 2-12 måneder og vil indgå i foreningens aktiviteter. I kan sammen aftale, hvilke specifikke opgaver, volontøren skal arbejde med under opholdet.

Hvorfor få en volontør?

En international volontør kan bringe nye input og ekstra kræfter til jeres aktiviteter og giver adgang til viden om andre kulturer og inspiration til nye måder at være frivillig på. Volontører rekrutteres gennem YMCA- og YWCA-organisationer i Europa. På den måde sikrer vi, at volontøren har en forståelse af at være frivillig i en kristen, økumenisk organisation.

Ved at invitere en volontør ind i jeres forening er I med til at fremme globalt udsyn og øge viden om andre kulturer og måder at lave børne- og ungdomsarbejde på hos jeres medlemmer. Samtidig er I med til at knytte mellemmenneskelige bånd på tværs af landegrænser og styrke de netværk, som KFUM og KFUK er en del af gennem nogle af verdens største ungdomsbevægelser YMCA og YWCA.

Hvad indebærer det for lokalforeningen?

De væsentligste opgaver for jer som modtagerorganisation er:

  • Sammensætte en frivilliggruppe i foreningen, der vil koordinere opholdet.
  • Lave et spændende ugeprogram for volontøren evt. i samarbejde med andre foreninger i byen.
  • Finde en billig bolig eller en værtsfamilie til volontøren.

KFUM og KFUK i Danmark skriver selve fondsansøgningen og bistår lokalforeningen gennem hele ansøgningsprocessen.

ESC programmet dækker de fleste udgifter volontørens kost, logi, transport samt lommepenge. Dog er det nødvendigt, at I som forening selv kan lægge et mindre beløb oveni, da priser for kost og logi generelt i Danmark overstiger det beløb, I får gennem programmet.

Læs mere om ESC-programmet hos Uddannelses- og Forskningsministeriet

Læs også et blogindlæg fra Gordana fra Makedonien, der var volontør hos KFUM og KFUK i Aalborg i 2018

Vil du vide mere? Kontakt udviklingskonsulent Helene Juhl på 25 16 24 06 eller hrj@kfum-kfuk.dk