Børnehøjskole

Beskrivelse:

En Børnehøjskole laver højskole for børn gennem højskoleliv, kurser og aktiviteter. Her vil vi gøre verden større for de mindste. Det sker ved at lade børn møde højskoletankerne om fællesskab, dannelse og værdighed på baggrund af et folkekirkeligt ståsted. En Børnehøjskole giver børn et sted, hvor de kan øve sig i at være nysgerrige på sig selv, på hinanden og på livet. Børnehøjskolen er for alle – uanset hvem man er, eller hvad man tror på.

KFUM og KFUK har oprettet verdens første Børnehøjskole. Det skete i 2018 i Aarhus. 

Læs om Børnehøjskolen på www.børnehøjskole.dk 

Målgruppe:

Børn i alderen 6-13 år. 

Leder- og frivilligressourcer:


Lokalitet:

Lokaler hvor der er faciliteter og køkkenforhold med mulighed for fællesspisning. Derudover skal der være lokaler og god plads til at afholde et eller flere kurser samtidigt. 


Tidsramme:

Kurserne på en børnehøjskole kører typisk i 6-12 uger, gerne to eller flere kurser samtidig. En typisk dag kan se ud som følger (OBS – evt. en kortere dag for de yngste):

15:30: Dørene åbner

16:00: Fællessamling med fortælling og sang

16:20: Undervisning

18:00: Aftensmad

18:30: Oprydning

18:35: Fællessamling med fællessang, fadervor og afslutning på dagen

18:45: Tak for i dag og på gensyn


Økonomi:

Der skal være økonomi til materialer til kurser, indretning af lokaler, fællesspisning, evt. lokaleleje og rengøring mv. Man kan opkræve et kursusgebyr til at dække dele af udgifterne.
Dertil kommer økonomi til en evt. lønnet forstander (anbefales).  

Vil du starte en Børnehøjskole?

Den første Børnehøjskole blev oprettet af KFUM og KFUK i Distrikt Aarhus i 2018. Vi opfordrer alle, der overvejer at starte en Børnehøjskole, til at tage kontakt til Aarhus Børnehøjskole for at få inspiration. Derudover kan der også være god inspiration at hente hos de andre af KFUM og KFUK's Børnehøjskoler. 

Tag gerne kontakt til 

Der findes også et netværk for alle Børnehøjskolerne i KFUM og KFUK, hvor man hjælper og inspirerer hinanden. 

Læs desuden dokumenterne herunder.