Børnehøjskole
Beskrivelse:
En Børnehøjskole laver højskole for børn gennem højskoleliv, kurser og aktiviteter. Her vil vi gøre verden større for de mindste. Det sker ved at lade børn møde højskoletankerne om fællesskab, dannelse og værdighed på baggrund af et folkekirkeligt ståsted. En Børnehøjskole giver børn et sted, hvor de kan øve sig i at være nysgerrige på sig selv, på hinanden og på livet. Børnehøjskolen er for alle – uanset hvem man er, eller hvad man tror på.
KFUM og KFUK har oprettet verdens første Børnehøjskole. Det skete i 2018 i Aarhus.
Læs om Børnehøjskolen på www.børnehøjskole.dk
Målgruppe:
Børn i alderen 6-13 år.
Leder- og frivilligressourcer:
En forstander og en styregruppe varetager den overordnede ledelse samt drift og udvikling
Undervisere til kurser
Frivillige/ledere til forskellige udvalg, fx kursusudvalg, frivilligudvalg, kommunikationsudvalg, økonomi-/fundraisingudvalg og eventudvalg
Madfrivillige
Evt. andre hjælpere
Lokalitet:
Lokaler hvor der er faciliteter og køkkenforhold med mulighed for fællesspisning. Derudover skal der være lokaler og god plads til at afholde et eller flere kurser samtidigt.
Tidsramme:
Kurserne på en børnehøjskole kører typisk i 6-12 uger, gerne to eller flere kurser samtidig. En typisk dag kan se ud som følger:
15:30: Dørene åbner
16:00: Fællessamling med fortælling og sang
16:20: Undervisning
18:00: Aftensmad
18:30: Oprydning
18:35: Fællessamling med fællessang, fadervor og afslutning på dagen
18:45: Tak for i dag og på gensyn
Økonomi:
Der skal være økonomi til materialer til kurser, indretning af lokaler, fællesspisning, evt. lokaleleje og rengøring mv. Man kan opkræve et kursusgebyr til at dække dele af udgifterne.
Dertil kommer økonomi til en evt. lønnet forstander (anbefales).
Vil du starte en Børnehøjskole?
Har du fået lyst til at starte en børnehøjskole i din by, så tag kontakt til KFUM og KFUK's børnehøjskole-konsulent, Nicolai Diemer, på nd@kfum-kfuk.dk for at høre mere om mulighederne.