Familiekor
Familiekor
Familiekor er for skolebørns-familier fra ca. 1. klasse og op.
Bedsteforældre er også velkomne med børnebørn - eller naboer, der følges med nabobørn. Børn og voksne kommer ikke alene, men har et barn/børn eller en voksen/voksne at følges med.
Familierne synger sammen i koret, der både synger enstemmigt, flerstemmigt og derudover er der altid en lille sangleg eller lign., når vi er ved at være trætte. Kroppen bruger vi ind imellem til bodypercussion.
Sangene er en blanding af årstidssange, højtidssange, børnesange, hits mm.
Vi mødes 1 time og 15 min. hver uge, sidst på eftermiddagen en fast ugedag.
Velkomstværter tager imod med stolthed over at byde nye indenfor i KFUM og KFUK.
Aktiviteten kan også udvides med fællesspisning 1 eller 2 gange i løbet af forløbet forberedt af madværter – afhængig af lokale behov og ressourcer. Resten af familien (dem, der ikke vil med til familiekor, kan inviteres til spisning også).
Målgruppen
Skolebørn og deres voksne – det kan være forældre, bedsteforældre, naboer eller andre nære voksne omkring dem. Er du voksen i "bedsteforælder-alderen" og ikke har børnebørn i området, er du meget velkommen alligevel.
Lederressourcer
Korleder: Har ansvaret for at lede koret, vælge og præsentere sange, lære dem stemmer eller fagter, synger og spiller for. Man kan evt. have en pianist udover korlederen. Korlederen kan aflønnes - alt efter hvad man ønsker lokalt.
Velkomstværter: Byder velkommen til alle, så de føler sig set og mødt og synes, det er rart at være der. De har værts-badges på. Hjælper med registrering af nye medlemmer.
Evt. madværter: Køber ind og laver mad til evt. fællesspisning efter en øvegang.
Lokalitet
Gerne et stort rum, f.eks. en sal, hvor der er plads til at sætte stole op i en kor-opstilling. Det er også godt med gulvplads, så der kan laves en aktivitet midtvejs, når børnene er ved at være lidt trætte. Hvis der er fællesspisning bagefter, er der brug for et køkken og spiseplads. En god afslutning på forløbet vil være at lave en koncert med fællessang i en lokal kirke.
Tidsrammer
Gerne sidst på eftermiddagen en hverdag hver uge i 8-10 uger, det kunne fx. være fra kl. 16.45-18, så kan de fleste nå det efter job, og det bliver ikke så sent en hverdagsaften. Erfaring viser, at 1 time er for lidt, hvis der skal være plads til en lille pause i midten og deltagerne skal rystes lidt sammen. Så 5 kvarter er en god tidsramme. Hvis der er fællesspisning bagefter, går der selvfølgelig en ekstra times tid med det ca.
Økonomi
Der vil være udgifter til en korleder, hvis vedkommende ikke er frivillig (kontakt evt. Dorte Madsen for mere info).
Se skabelon til honorarkontrakt med korleder - og tryk her for at oprette en kopi (kræver login).
Derudover er de sociale medier fremragende til PR, måske skal der printes et par flyers, og så er der lidt økonomi til kopiering af sange.
Et forslag til deltagerbetaling kunne være: Som barn koster det et medlemskab af KFUM og KFUK lokalt ca. 75-125 kr. (pr. kalenderår). Det er gratis for nuværende medlemmer.
Som voksen: 100 kr. for et forløb. Første gang er gratis.
Deltagerbetalingen er bare et forslag, men hvis folk betaler en lille smule for at deltage, kan de føle sig mere engageret til at komme afsted hver uge…
Mere information
Kontakt konsulent Dorte Madsen som gerne kommer ud og hjælper lokalt med opstart af familiekor
dm@kfum-kfuk.dk eller telefon 22582067
Kommunikation i canva
I Canva (online designprogram) kan du lave flyers, plakater, opslag til sociale medier, facebook-cover etc..
Vi har lavet en række skabeloner, som I frit kan benytte, når og hvis I skal reklamerer for jeres aktivitetstilbud.
Mangler I en bruger, kan I kontakte vores grafiske medarbejder på grafiker@kfum-kfuk.dk
Find vejledning og skabeloner herunder.