højskolesang

Højskolesang

Beskrivelse: Højskolesang er en åben aktivitet i KFUM og KFUK, der strækker sig ud til alle aldre, og i nogle foreninger især unge. Alle kan være med uanset sangtalent og medlemskab i foreningen.

Arrangementet kendetegnes ved den afslappede stemning og fællesskabet om sangglæden og højskolesangbogen.

Aftenen er typisk opdelt i to dele med en kaffepause undervejs, hvor der er mulighed for at købe kage og drikkevarer. Overskuddet går til KFUM og KFUK’s internationale projekt.

  • Sangene i første del er typisk forudbestemte og bliver præsenteret med en kommentar eller anekdote af enten aftenens vært(er) eller en udefrakommende gæst.
  • Anden del vil typisk bestå af sangønsker fra salen, som de i kaffepausen har noteret på en seddel.

Drivkraft: Arrangementet drives af et nedsat højskolesang-udvalg på fx 4-10 personer, som bl.a. bager kage og forbereder opstilling forinden. Derudover vil der typisk være en pianist, og i nogle tilfælde en udefrakommende gæst, der vælger aftenens sange. Pianisten og gæsten vil evt. modtage en gave eller et symbolsk beløb for aftenen.

Lokalitet og materialer: Et lokale med borde og stole, et klaver, en pianist og højskolesangbøger.

KFUM og KFUK tilbyde en række grafiske materialer, der er lavet til netop højskolesang i KFUM og KFUK. Kontakt KFUM og KFUK's grafiker for at høre nærmere om dette.

Tidsramme: 2-2,5 timer med kaffepause undervejs. Højskolesang foregår ca hver/hveranden måned en hverdagsaften, dvs. typisk 4-5 gange på et halvår.

Mere information: Kontakt landskontoret for at komme i kontakt med andre foreninger, der har gode erfaringer med højskolesang.