Mellem Linjerne

Mellem Linjerne

Nedenfor kan du se 9 videoer, kaldet Mellem Linjerne, som beskriver forskellige aspekter af KFUM og KFUK.

'Mellem Linjerne' er KFUM og KFUK’s serie af 8 kursusvideoer for alle ledere og frivillige. De handler om, hvem vi er, hvad vi vil, og hvor vi er på vej hen i KFUM og KFUK. 

KFUM og KFUK er den danske gren af verdensbevægelsen YMCA. De arbejder ud fra sloganet: Empowering Young People. Videoen handler om ånden fra YMCA, som ligger mellem linjerne i KFUM og KFUK. 

Den første YMCA forening blev stiftet i 1844 af George Williams i London. Videoen fortæller historien om, hvad han ville med YMCA, og hvad vi kan lære af ham i dag. 

Overalt i verden har YMCA en trekant som en del af sit logo. Det har KFUM og KFUK også. Videoen stiller skarpt på det menneskesyn, som logo-trekanten afspejler: Body - Mind - Spirit. 

KFUM og KFUK’s logo er udgangspunkt for modellen med De Tre Rum: Ét rum for hver side af logoets trekant. Videoen handler om, hvordan vi arbejder mere bevidst med De Tre Rum i KFUM og KFUK. 

KFUM og KFUK er en økumenisk bevægelse, som bygger på Folkekirken. Videoen forklarer, hvad det betyder at være økumenisk, og hvad kombinationen af økumeni og Folkekirke betyder for vores arbejde. 

På landsmødet i 2012 blev Vision 2025 vedtaget. Det er en ambitiøs og udfordrende vision. Videoen handler om, hvordan vi kan bruge Vision 2025 som et kompas at styre efter i KFUM og KFUK. 

Kristendom i KFUM og KFUK har et blandet DNA – og det er godt. Videoen handler om, hvordan vi gør KFUM og KFUK's teologisk blandede DNA til et dobbelt-op af kristendom og ikke et enten-eller. 

Videoen handler om, hvad lederskab betyder, og hvilken rolle vi har over for de børn og unge, som vi er ledere for. Hvad er det vi vil dem?