Redesign

Vi menneskers ressourceforbrug er stort, og hvis vi vil skabe en bæredygtig udvikling, må vi ændre vores forbrug og produktion, som verdensmål 12 Ansvarligt forbrug og produktion handler om. Vi smider hver dag store mængder affald ud. Hvis vi ikke sorterer affaldet, er det en tabt ressource, men hvis vi sorterer vores affald, kan det i stedet omdannes til en ressource, der kan genanvendes til en ny ting. Et ansvarligt forbrug og en ansvarlig produktion vil have en positiv indflydelse på klimaet, og reducere de forandringer, der sker lige nu. Klimaforandringerne har også en stor indflydelse for livet på landet, på vejret og på hvor planter, dyr og mennesker kan leve. 

Jordens ressourcer er ikke uendelige og hvis alle levede som os i Danmark, ville vi have brug for ressourcer fra tre jordkloder. Vi kan nedsætte noget af vores ressourceforbrug ved at genbruge og genanvende i stedet for bare at smide væk. 

Aktiviteten:

Denne aktivitet har fokus på genbrug og genanvendelse af eksisterende produkter på en kreativ måde. Vi skal reducere affaldsmængder ved at genbruge gamle ting og gøre det til nye og anvendelige ting. 

Tag ud på en genbrugsstation eller i en genbrugsbutik og find nogle ting, I vil give nyt liv og gøre til jeres egne. I kan også medbringe ting hjemmefra, som I normalt ville smide ud. Sammen skal I nu reparere dem eller finde på nye måder, man kan anvende tingene på i stedet for at smide dem ud.


Formål: At blive bevidst om affaldsmængder og genanvendelighed samt at blive inspireret til at mindske ens forbrug

Tidsforbrug: 2 timer

Antal deltagere: Fra 4 personer

Materialer: Ting I vil fornye - puder, stole, skåle, krukker, møbler, tøj. Ting til at fornye tingene med - maling, stof, tapet, malertape, aviser, reklamer, garn, limpistoler, stoflim med mere

Redesign

Refleksion

Ideer til videre arbejde: