Reframing the Message

Der kan være en tendens til at omtale Afrika som ét samlet land, der bliver beskrevet som et land med  fattige og underernærede mennesker. Dog er dette ikke altid den rigtige eller hele historie. I stedet kan man Reframe the Message, og sætte en ny vinkel på, hvor man fortæller konstruktive og løsningsorienterede historier. Reframing the Message handler om at sætte en ny ramme omkring vores fortællinger. Eksempelvis forbindes velgørenhedsarbejde ofte med fattige, sultne og syge børn med fluer i øjnene fordi det er den fortælling, vi har mødt igen og igen. Risikoen ved, at vi kun får én side af virkeligheden er, at vi kan udvikle bestemte fordomme om bestemte grupper. Fordomme der gør, at det kan være svært ikke at dømme nogle mennesker på forhånd. Der er fattigdom i udviklingslandene, men der er også ressourcestærke og handlekraftige mennesker, der har mange ideer til, hvordan vi kan gøre en lokal indsats mod de globale udfordringer. 

Reframing handler ikke om, at vi ikke skal fortælle, at der er fattige lande, men det handler om, at vi skal have alle historierne med - gode og dårlige, for så får vi en bedre og mere nuanceret forståelse af virkeligheden.

Aktiviteten:

En del af konstruktiv kommunikation er at give taletid til dem, det handler om. I stedet for, at fortæller om, hvordan det er i lande som Sydafrika og Cameroun, skal de selv fortælle det. Derfor skal I nu se en video, hvor unge fra Sydafrika og Cameroun selv fortæller, hvordan det er landene. 

Se videoen fra Efterskolefestival 2019 og snak herefter om nedenstående refleksionsspørgsmål.


Formål: At præsentere konceptet Reframing the Message og at skabe et mere nuanceret og konstruktivt billede af lande på det afrikanske kontinent med fortællinger fra Cameroun og Sydafrika

Tidsforbrug: 60 minutter

Antal deltagere: Fra 2 personer

Materialer: Noget til at afspille video fra

Reframing the Message

Reframing the Message

Refleksion

Ideer til videre arbejde: